Henri tester voks og pomader

 


Uanset om du leder efter en hårvoks med mat finish eller er typen der vil have let hold og et vådt look, er denne guide til dig! Læs med herunder og find ud af, hvilke hårprodukter der egner sig bedst til din hårtype, længde og stil.

 
 
 
 
 

Hvad er din hårtype?

Der er tre vigtige faktorer der spiller ind, når der træffes beslutning om den korrekte pomade. Det udseende du går efter, styrken du ønsker i produktet og ikke mindst din hårtype.

Vi opdeler de forskellige hårtyper groft i tre kategorier: lige/glat hår, bølget hår, og krøllet hår. Derudover spiller tykkelsen og længden på dit hår også ind. Vi fremhæver hvilke hårtyper alle de nævnte produkter herunder egner sig bedst til.

 
 

FAQ

Hvad er forskellen...?

Pomade – er vandbaseret eller petroliumbaseret (vaseline) og kendetegnes oftest ved et stærkt hold og et vådt, skinnende look. Vandbaserede pomader har desuden den fantastiske egenskab, at den let kan vaskes ud af håret blot med vand, der gør dem særligt egnede til daglig brug. 'Lightweight' og 'Heavyweight' er ofte brugte termer indenfor pomaders styrke.

Voks – indeholder sjovt nok voks, der oftest er animalsk, men også kan være plantebaseret eller syntetisk fremstillet. Voks er et vandafvisende, relativt blødt og fast stof, med et lavt smeltepunkt (derfor vi varmer voksen op mellem håndfladerne). Voks hærder oftest i håret og bliver hårdt, og efterlader håret med et mat look.

Gele – typisk gennemsigtigt og fugtigt produkt, der stivner helt når det kommer i håret og giver en meget glansfuld frisure. Kan nemt genopfriskes i løbet af dagen, med let våde fingre igennem håret. Vælg en gele uden alkohol for at skåne håret.


Voks til
krøllet hår

Baxter of Californias Hard Water Pomade med fibre skaber holdbar frisure og tilfører glans uden håret føles stift. Anbefales til mænd, der vil have frisure med glans og fuld kontrol hele dagen. Cream Pomade Blødgører håret og skaber et naturligt look uden at tilføre håret for meget glans.  


Andre hårprodukter til krøllet hår


Voks til
bølget hår

Baxter of Californias Soft Water Pomade giver håret let hold og naturlig glans.
Vi anbefaler dette produkt til mænd, der vil have frisure med glans uden fedtet udseende. Lernberger Stafsings Soft Wax indeholder bivoks og skaber frisure med let hold og tekstur og naturlig glans.

Begge voks er lette at påføre og vaske ud efterfølgende. Vil du have mere fylde i håret, kan produkterne kombineres med Saltwater Spray og vil du have en fastere frisure der ikke bevæger sig, anbefales Hairspray fra Lernberger Stafsing.


Andre hårprodukter til bølget hår


Voks til
glat hår

Clay pomader med ler og bivoks definerer hårets naturlige struktur og giver et mat finish. Det kan være svært at få Clay Pomade arbejdet ordenligt ind i længere hår og den egner sig derfor klart bedst til kortere frisurer. Prøv Clay Pomade fra Baxter of California, hvis du vil style din frisure, med så lidt 'shine' som muligt.

Hard Wax fra Lernberger Stafsing er en god all-around voks, der passer til mange typer hår. Hard Wax arbejdes nemt ind i glat hår og giver en fast og holdbar frisure - det er også derfor at det er vores bedst sælgende voks.


 
Magnus Krysto