Skarp vådbarbering trin-for-trin

 
 

Læs vores barberers gode råd herunder og bliv klogere.

 

Henri har flere års erfaring med vådbarbering, eller 'wet shaves', den traditionelle barbering med en ragerkniv, som du måske husker din bedstefar gjorde det.

En vådbarbering kan sagtens udføres hjemme, og med teknikken opnår du den tættest mulige barbering og efterlader din hud blød og sund. 

 

DET SKAL DU BRUGE

 
 
 • Barberkniv / skraber
  Husk altid et rent og skarpt blad i din kniv.
  Barberkost
 • Rene håndklæder
 • Evt. skål til skum
 • Barberskum, sæbe el. creme
 • Pre-shave produkt
 • Aftershave
 • Evt. ansigtsrens og scrub
 

 

TRIN-FOR-TRIN
GUIDE TIL BARBERING

 

1:
Inspektion af dit
skægs groretning

Giv dig selv og dit skæg et par dages fred, så du kan inspicere retningen dit skæg gror i omkring i ansigtet. Det er vigtigt at du kender groretningen for at udføre en bedre barbering. Husk hvor skægget skifter retning.

At barbere med groretningen giver måske ikke den allerskarpeste barbering, men er langt mere behageligt og irriterer din hud mindre.

2:
Rens og eksfoliér

Vask altid dit ansigt inden barbering. Et godt tip er at blande en smule ansigtssæbe og scrub i håndfladen, da det både renser huden og fjerner døde hudceller. Skyl godt efter med varmt vand.

Brug ikke ansigtsscrub hvér dag, heller ikke hvis du barberer dig dagligt. Scrub skal bruges 1-2 gange ugenligt, da din hud vil kunne tage skade af for overdreven brug. 

Tip: Vælg en ansigtsscrub uden microbeads / mikroplastik og skån miljøet.

3:
Varmt håndklæde / damp

Vrid et rent håndklæde i varmt vand og hold det dampende håndklæde over dit ansigt i 20-30 sekunder. Hvis du ikke har et håndklæde ved hånden, skyld da ansigtet gentagne gange med varmt vand.

Tip: Køb en stak mini-håndklæder, så du altid har et rent ved hånden. De kan oftest findes for få penge, hvor du ellers køber håndklæder. 

4:
Pre-shave og barberskum

Massér pre-shave olie el. tonic grundigt ind i dit skæg. Pre-shave produkter modvirker irriteret hud og gør din barbering mere glidende og tæt.

Fordel derefter barberskummet i dit skæg. Barberkosten skyller du i varmt vand og vrider blidt. Kør barberkosten rundt i skægget for at fordele barberskummet jævnt. Hvis du ikke har en barberkost og skål ved hånden, brug da dine rene fingre til at fordele skummet i skægget.

5:
Bakkenbarter og
siden af ansigtet

Nu er du klar til at barbere. Husk dine observationer af dit skægs groretning og barber i samme retning. Start med bakkenbarterne, kæben og siden af ansigtet

Føl efter med fingrene. Hvis du stadig kan mærke små skægstubbe, kan du køre knivsbladet sidelæns parallelt med hårenes retning.

6:
Hals og adamsæble

Gå derefter videre til halsen. Halsen er ofte et svært område at barbere, da skægget omkring adamsæblet har tendens til at gro i flere forskellige retninger. Husk dine observationer fra inspektionen af dit skægs hårretning, så du får barberet din hals korrekt.

 

7:
Læber og kinder

Gem barbering omkring læber og kinderne til sidst, så barberskummet får lov at sidde lidt længere og blødgøre hårene.

8:
Rens med koldt vand

Rens dit ansigt med rigeligt koldt vand efter afsluttet barbering. Det kolde vand lukker porrerne, så urenheder ikke får frit spil, i din nybarberede og blottede hud. 

Slut af med et rent, tørt håndklæde.

9:
Aftershave

Husk at afslutte med at påføre en klat post shave creme eller tonic der desinficerer og giver fugt til din udsatte hud. Massér cremen grundigt ind i dit genfundne glatte ansigt. 

 

 

 
 

Tak til Baxter of California for inspiration
til denne guide og udlån af fotos.