Hold styr på dit fuldskæg

Henri's guide gør dig klogere på hvordan, du gror og passer dit fuldskæg.

 
 

Skrevet af Henris barberer

 

Når du skal gro et fuldskæg, er det vigtigt at give det omsorg og pleje, som om det var en lille pelset baby - især hvis det er et stort skæg. Henri's guide gør dig klogere på hvordan, du gror og passer dit fuldskæg.


 

Tilretning af skægget

Dit skæg skal vedligeholdes - og det er uanset hvilket udseende du ønsker, det skal have. Tilpas dit skæg med trimmer og saks helst en gang ugenligt. Hvis du har travle morgener, så prøv at få det ind i din aftenrutine, hvor du måske har bedre tid til at pleje dig selv.

 

1: Find din stil

Start med at finde frem til hvordan dit skæg optimalt skal se ud. Skal det være pjusket el. velfrisseret, langt, spidst el. bredt og med el. uden overskæg og skarpe kanter? Find inspiration i magasiner el. online og find frem til din stil.

2: Vask og børst skægget

Vask skægget med en shampoo beregnet til skæg. Selv om det kan virke ligegyldigt, bør du ikke vaske dit skæg med din almindelige shampoo, hvis du vil passe ordenligt på det. 

Når du har vasket dit skæg, og det er tørt, reder du det med en kam eller skægbørste. Lad kammen køre fra halsen og op mod hagen, når du har gjort det, vil du måske opleve små hår, som stikker ud fra flokken. Dem fjerner du med en saks, så de skæg får en ensartet længe og struktur.

3: Trim dit skæg

Brug en skægtrimmer eller hårtrimmer med høj afstandsmåler på. Trim fra kindbenet op til bakkenbarterne. Du kan eventuelt køre efter med en højere afstandsmåler lige under der, hvor du startede før, for at fade ud. En fade er når du lader skægget have overgange med forskellige længder.

Det kan fx. være en flot detalje, at køre løbende kortere afstand fra kæben op mod dine kindben, eller fra omkring under ørene og op til slutningen af ørene, hvor din frisure starter. På den måde får skægget en naturlig og glidende overgang op til dit hår på hovedet.

4: Overskæg og skæg om mund

Gå derefter i gang med overskægget. Det mest almindelige er, at rede skægget ned med en kam og trimme eller klippe parallelt med overlæben. Du får et flot og skarpt overskæg og slipper for irriterende hår der kilder på læben eller kommer i munden.

Alternativt kan overskægget reddes til henholdsvis højre og venstre, delt på midten og trimmes til efter behov. Overkanten af dit overskæg, mod kinder og næste, kan med fordel også rettes til, så det får et flot og symmetrisk udseende.

5: Tilretning af kanter 

Til sidst retter du kanterne. Tag afstandsmåleren af din trimmer og følg så vidt muligt dit skægs naturlige linjer. Hvis du er til en skarp kant under hagen, skal du placere trimmeren lige over adamsæblet og trimme en lige kant til hver side op imod kæbebenet. 

6: Prøv en professionel barber!

Lige meget hvor dygtig du er med saksen derhjemme foran spejlet, kan det være svært at forme skægget ordenligt hele vejen rundt. Gør dig selv en kæmpe tjeneste og prøv en professionel barber – vi anbefaler et besøg hos barberen hver 4-6 uge, hvis du selv holder dit skæg ved lige sideløbende.

 

Det skal du bruge

Værktøj til arbejdet

  • Kam og evt. en børste

  • Skægtrimmer
    (el. evt. hårtrimmer)

  • Saks

Plejeprodukter til skægget

  • Skægshampoo

  • Skægolie

  • Skægcreme

  • Evt. ansigtscreme

 
 

Pleje & produkter

Vi har gjort skæg til vores erhverv og hobby – og vi lever af at studse, pleje og rådgive mænd om deres hår og skæg. 


Skægshampoo

Vask dit skæg to-tre gange ugentligt med en shampoo lavet til dit skæg.

Mange mænd har en vane med at benytte en normal hårshampoo, men bør faktisk bruge en shampoo lavet specifikt til skæg. Vask to-tre gange ugentligt bør være rigeligt, ligesom med dit hår på toppen.

Henri anbefaler OAK Beard Wash, der er økologisk og udelukkende indeholder naturlige ingredienser. 

 

Skægolie

Giver dit skæg et sundt og glansfuldt udtryk.

Skægolie giver fugt og plejer skægget. Det er et must for dig, der vil lade dit skæg gro eller allerede har et fuldskæg i med længde. Du bør massere olien ind i skægget min. to-tre gange hver uge og dagligt brug skader bestemt ikke. 

Prøv fx. Grooming Oil fra Lernberger Stafsing

 

Skægvoks

Gør dit skæg medgørligt.

Brug OAK Beard Balm i dit skæg efter hvert bad. Massér en lille portion ud i skægget. OAK Beard Balm er med til at holde dit skæg blødt og mere medgørligt. Samtidig fungerer det som en blød skægvoks, der kan få styr på eventuelle små uregerlige hår der stikker ud fra resten.

 

 
skægMagnus Krystoguide