Kom ud af dvalen og bliv forårsklar

 

Pust liv i dit trætte hærgede vinteransigt, med vores groomingguide til en forårsklar krop.

Forår er tiden til fornyelse og regenerering. Det er nu du skal smide vinterpelsen og give dig selv en frisk start på den nye årstid - vækstdvalen er slut og der skal ske ændringer både fysisk og psykisk!

 
 
 
 
 

Mange begynder allerede detox'en i starten af det nye år, hvor vi valgfarter til varmere himmelstrøg, som Mexico og Thailand (læs vores guide til barbersaloner i Bangkok her).

Det er dog unægteligt i foråret at den sande nulstilling finder sted, det perfekte tidpunkt at spejle naturen og lade kroppen spire op på ny. Selvom der ikke er videnskabeligt belæg for en sammenhæng mellem naturens genopstandelse og kroppens, er foråret måske en af de bedste anledninger til, at lade krop og sjæl blomstre.

 
henri-blogpost-doodles-ansigt.png
 

Gendan dit ansigt

Den kolde nordiske vinter er hård mod huden. Ansigtet bliver udsat for minusgrader og bidende vind og bliver chokeret flere gange dagligt med 20-30 graders temperaturskift, når du går fra indendøre og ud i kulden. Befri dit ansigt for døde hudceller, snavs og fedt med en eksfoliering, der nok er den hurtigste og mest mærkbare måde at give dit ansigt en overhaling på. 

Der er flere metoder til at at eksfoliere ansigtet. Kemisk eksfoliering bruger syre til blidt at peele øverste lag hud af. Syre lyder måske lidt voldsomt, men det kan få arbejdet gjort og uden at genere ansigtet alt for meget. 

Anden mulighed er ‘mekanisk’ eksfoliering, med kornede scrubs der dybderenser huden. Ansigtsscrub kan have fantastisk effekt og gøre underværker for dit ansigt. Husk dog at scrub kan være skadeligt for din hud ved for voldsom eller overdreven brug. Hvis du vælger scrub, er det vigtigt at tænke på miljøet og købe et produkt uden microbeats (bittesmå siliconeperler/plastikkugler) der ikke fanges i renseanlæggene og derved er enormt skadelige for økosystemet. 

Jojoba Facial Scrub fra Malin+Goetz er udviklet med naturlige og bionedbrydelige Jojoba-kugler, der sikrer både godt resultat og omtanke for miljøet.

 
henri-blogpost-doodles-foedder.png
 

Fødderne fremad

Sandalsæsonen er på vej og hvis dine fødder også har været pakket ind i tunge fortovsdunkende vinterstøvler i de sidste 3-4 måneder, har de måske brug for en kærlig hånd. Hånden behøver dog ikke at være din egen, for der er både gode og prisvenlige muligheder for en treat for dine trædepuder. 

I Amazing Space i Indre København kan du fx. få et fodbad med blødgørende saltpeeling og afspændende massage til de trætte fødder eller en pedicure af fødder og tånegle og fjernelse af hård hud. Behandlingerne ligger på 450-650 kr, men du føler dig som en million bagefter, så det er billigt sluppet. 

Fugt fødderne jævligt. Prøv fx. Hand & Body Moisturizer fra Baxter of California, der også kan bruges til hænderne og resten af kroppen.

 
 

Reboot systemet

Tung comfort-food og kødfulde gryderetter er en nødvendighed for at overleve vinteren, men nu hvor foråret er godt på vej, vil madpaletten helt naturligt læne sig mod friskere og lettere mad. En bevidst afbalancering af din tarmflora kan gøre stor forskel for både dit velbefindende og udseende.

Mikroorganismerne der holder til i fordøjelseskanalen, hjælper ikke blot med at nedbryde mad og optage næringsstoffer. Meget tyder nemlig på, at bakterier i tarmen kan påvirke hjernen, da humørændrende stoffer såsom dopamin og serotonin produceres i tarmsystemet. 

Hjælp dine indvolde på vej med probiotika fra fermenterede fødevarer såsom kefir, hytteost og sauerkraut eller fra supplementer af høj kvalitet. Probiotika er et produkt der indeholde levende, veldefinerede mikroorganismer i tilstrækkeligt antal til at ændre tarmfloraen. Du kan købe probiotika og andre produkter til sund mikroflora i maven, på apoteket og i diverse helsekostbutikker.

 
 Gamle skønhedsprodukter i toiletksabet
 

Ryd ud i toiletskabet

De terapeutiske fordele ved en forårsrengøring er enorme. Et rent og ryddet hjem giver rum til et klarere sind, mere plads og mindre stress. Det samme gælder for dit toiletskab. Den største forskel er, at skelletterne i toiletskabet kan forårsage skade på din krop. Ligesom varer i køleskabet, kan hud- og hårplejeprodukter blive for gamle og medmindre dit badeværelse er som en klinisk operationsstue, fremskynder sollys, oxygen og snavsede fingre dine groomingprodukters forældelsesproces. 

Solcreme mister sin effekt og produkter med aktive formler mister deres styrke. I dag har flere og flere groomingprodukter holdbarhedsdato, der fortæller hvor længe du kan have dem stående i skabet. Se efter en lille illustration af en krukke med et nummer efterfulgt af M - fx. 10M, der betyder at produktet holder sig i 10 måneder, efter det er åbnet.

 
 

Hjælp din hud på vej

Huden er et sensitivt og adaptivt organ, der både reagerer på hvad der sker indvendigt og i de umiddelbare omgivelser. Ligesom ethvert andet organ, søger huden konstant homeostase, at være i en tilstand af balance. Derfor er det også helt almindeligt, at din hud ændrer sig en smule, i takt med at vejret bliver varmere. Du har måske bemærket at din hud bliver mere fedtet eller at den øgede luftfugtighed, giver røde plamager og irriteret hud. Det er tid til at lægge de vinterens beskyttende, fede og olierede cremer på hylden (eller i skraldespanden) og finde en lettere fugtighedscreme frem. Din hud har stadig behov for fugt, men drop de fede cremer.

Baxter of California's Oil-Free Moisturizer kan bruges både morgen og aften og tilfører ansigtet fugt uden at fedte den til, mens Hand & Body Moisturizer bruges på resten af kroppen.


Forårs-Essentials

 
 
Magnus Krysto